Stemme for den andre årlige Steam Awards nylig avsluttet, og Valve har nå avslørt vinnerne. Selv om kategoriene er mer uvanlige enn det vi er vant til å se fra slutten av årets priser, stoppet det ikke de vanlige mistenkte å vinne.

Som du ser, er Steam Awards ikke begrenset til spill utgitt i 2017, og med god grunn. Valve har nylig annonsert Steams bestselgende spill for året, og mange av dem, som Rainbow Six Siege, Grand Theft Auto V og The Witcher III: Wild Hunt, er i noen tilfeller flere år gammel.

I Choices Matter-kategorien, som er ment å feire spill som gir deg en rekke friheter, kom The Witcher III ut på toppen og slår ut som Guddommelighet: Original Sin II og Dishonored 2. PlayerUnknown’s Battlefields vant mors Spaghetti-kategori , som besto av intense, stressende spill som Resident Evil 7: Biohazard og The Evil Within 2.

The Labour of Love-prisen, for eldre titler med sterk fortsatt støtte, gikk til Warframe og slo ut spill som Team Fortress 2 og Exile. Kategorien Suspension of Disbelief gikk til Rocket League, mens Cuphead, Just Cause 3 og Stardew Valley vant andre priser. Cuphead var det eneste spillet som vunnet mer enn en pris i år, og tok hjem både Best Soundtrack og enda bedre enn jeg forventet. Du kan se hele listen over vinnere under eller på Steam.

Hver kategori besto av fem spill som Steam-brukere kunne stemme på. De fem ble nominert av brukere tidligere, med kategorier hver åpnet for en enkelt dag i løpet av det nettopp avsluttede Steam-vintersalget.